random pictures text image random mma thailand photo random mma thailand photo random mma thailand photo

Wednesday

den 27 Aug

kl 13:55

8 Kommentarer

Skaderapport, från staffinfektion till ledband

Sista månaderna har minst sagt varit träliga när det kommer till skador och träning som INTE flutit på direkt som jag velat. Har i princip vart mer eller mindre skadad sen i slutet av mars. Så här har det sett ut,

Staff infektion

I slutet av mars åkte jag på en staffinfektion i ett sår strax under vänster knäskål. Staffen i sig var ingen fara, den var helt borta inom två veckor men kvar i knät var ett litet hål, ett öppet sår. Å det var i princip exakt på det ställe där knät tar i mattan om jag stog på knä….på mattan.

Har fortfarande ett sår där, som näääästan är läkt, men ibland går det upp. De tog iaf 2-3 veckor innan det var såpass slutet att jag kunde lägga tyngd på det igen.

Axelskadan, rotationsmuskel.

Tror jag skadade den i första matchen i grapplingturneringen i Singapore, den 30:e mars. Kände iaf av det för första gången när jag värmde upp inför andra matchen. Gjorde inte så farligt ont under dan, men sen på natten blev det riktigt illa och kunde i princip inte sova alls på två dar pga smärtan. Var tvungen att ta 2 veckor av helt från träningen.

Men denna skada har spökat från och till sen jag fick den, nu har det dock lugnat sig och den hindrar mig inte från träningen längre. Men det är de senaste veckorna som det blivit bra. Men i princip hela april kunde jag knappt träna pga den.

Moppevurpa

Den 30:e april, ungefär då jag precis hade kunnat börja träna lite mjukt pga hålet i knät och axelskadan, så drar jag omkull på moppen och skrapar upp benet och armen. Så ännu en hel vecka utan träning, sen gjorde jag ett försök att träna ändå och linda såren, funka inte så bra och gick upp och vart infekterat, fick ta det lugnt i två veckor.

Så, börjar tränga igen ungefär 3 veckor in i mars, går ok, känner av axeln en del, kunde inte göra armhävningar eller slå krokar/armbågar med högern, hade svårt att sprawla också. Men tränar på så gott det går.

Vänsterfoten

Bestämde mig för att ta en thaimatch så jag hade nått att träna inför. Gjorde det, och en vecka innan, den 4:e juni, sparkade jag rätt in i ett knä med vänsterfoten så den svullna upp som en ballong och såg i princip ut så i tre veckor, plus att svullnaden spred sig till andra foten!?

Så här roligt kunde jag iaf ha med den, lyckades nästan göra en smiley! ^^

0102013

Två av dessa veckorna haltade jag kraftigt och var borta från träningen i nästan en hel månad pga den. Kan fortfarande inte sparka hårt med vänstern på padsen.

Så, i början av juli sätter ja igång och tränar igen, kör en vecka sen åker jag på en dunderförkylning och får en infektion i kroppen så jag är i princip sängliggande en hel vecka.

Ledbands skada i knät

Gör ett nytt försök och kommer igång med träningen igen i slutet av juli. Hinner få in tre bra träningsveckor sen vrider jag knät lite olyckligt och skadar det inre ledbandet….

Idag

…å här är jag nu, räknar väll med 2-3 veckor innan jag kan börja träna ordentligt igen, i bästa fall. Jag försöker tänka positivt, det kunde varit värre, och JA det kunde varit mycket värre, hade kunnat slita av ledbandet i knät och aldrig mer kunnat träna ordentligt.

OCH jag behöver bara kika ut genom fönstret på den klara himlen och de 30-gradiga vädret samt påminna mig om att jag INTE har en väckarklocka som tvingar upp mig till ett jobb varje morgon!?

Så så jäva synd är det inte om mig, men jag måste ända gnälla lite! :)

Inlaggt 27 Aug 2008 kl 13:55 i kategorin Skador

8 personer har kommenterat detta inlägg »

Kommentar #1

Thursday

den 28 Aug

kl 01:48

Roger och Mia säger:

Hej Andreas. 8:e september kommer vi ner till Tigers för ett halvårs träning. Nåt du saknar från sverige vi ska ta med oss ? :)

Hur har du gjort med vaccinering ?

Mvh Roger och Mia.

Kommentar #2

Thursday

den 28 Aug

kl 03:20

paul säger:

till roger och mia: ta allt som rekommenderas – antingen hemma eller där (mycket billigare), eller påbörja hemma och ta de sista där. jag har spenderat runt 2,5k här hemma i sverige, gissningsvis hade det gått på 500sek i thailand, men då går man ju oskyddad ett tag och eftersom ni ska träna där = skrapsår, skulle jag satsa på att ta sprutorna i sverige.

andreas: tunga skadeperioder hemma kan verkligen knäcka en alltså, fattar verkligen att d e asjobbigt även i phuket! hoppas du får en skadefri framtid med några bra matcher så du får utdelning för din satsning!!

Kommentar #3

Thursday

den 28 Aug

kl 12:18

Andreas svarar:

Roger och Mia: Åh, det är dags nu!? Va kul! :) Ehm…en påse Karamellkungens lösgodis kanske!? …de vore fint! :)

Ang. vaccineringen, jag tog de vanligaste innan jag åkte ner. Twinrix mot hepatit A + B och Thyperix mot salmonella. Å lika bra att ta grundskyddet innan ni åker ner och bygga på här nere om ni skulle känna för det!

Paul: Tack! :) Det hoppas jag med! Men som sagt, hellre skadad här än hemma, så det är inte så jävla farligt, dock riktigt frustrerande!

Kommentar #4

Wednesday

den 3 Sep

kl 15:54

Simon säger:

Tjo! Kom ner i måndags också på campet, kör muay thai beginners för tillfället, hoppas på att komma upp i graderna vartefter.

Har redan skrapat upp tår och knogar, någon sa att det var bra att skydda sig mot staff infection med vanlig desinfektion.. Det jag undrar är, hur som helst, vad är staff infection? Krya på dig, kanske ses på campet nån dag!

Kommentar #5

Wednesday

den 3 Sep

kl 19:07

Andreas svarar:

Simon: Tjäääna fan! :) Va kul!

Japp, staff förekommer på campet, har haft det två ggr medans jag varit här. Va uppmärksam, det börjar som en liten finne som inte går att klämma, eller som ett inväxt hår. Sen blir det större och större och ömmar. Köp nån antibakteriell tvål och änvänd när du dushar samt se till att hålla såren rena med desinfektionsmedel så är det lugnt!

Skulle du nu få det ändå så dra direkt till apoteket och köp en kur antibiotika!

Skrik till och säg hej om du ser mig på campet, jag glider mest runt och haltar och tjurar nu! :P

Kommentar #6

Saturday

den 27 Sep

kl 19:32

Hampan säger:

Sjukt bra blogg samt mycket inspererande, själv har jag åkt på en främre ledbandskada och försöker jobba med den frenetiskt, dock längtar jag tillbax att börja rulla? en fråga verkar sjukt soft att satsa helhjärtat på mma där nere som du gör men det krävs väl djupa fickor för det? eller hur finanseierar du det?

Kommentar #7

Saturday

den 4 Oct

kl 16:04

Andreas svarar:

Hampan: Tackar, tackar! :) Ajfan, trist, samma som mig då, vad hände och hur länge sen var det?

Inte allt för djupa faktiskt, lever du budgetstyle och bara tränar, äter, skiter, sover så kan du göra det för runt 3500-4000sek i månaden inklusive boende och träning!

Kommentar #8

Thursday

den 5 Dec

kl 00:38

Kristofer säger:

Trots att det är fem år för sent kände jag ändå att jag ville svara – utifall att någon precis som jag halkar in på denna sida av slump.

Staffar är inget som “finns på campet”… det finns på huden, hos alla människor. De är helt ofarliga tills dess att de hamnar i ett sår, i mat osv. Anledningen att man får det lättare i t.ex. Thailand är på grund av värmen, fukten osv. Det är precis lika mycket staffar hemma i Sverige.

Jag skulle INTE rekommendera att springa och köpa antibiotika varenda gång man får en liten staffinfektion; det kan vara det dummaste jag hört :D (som att be om prenicillin för en finne?!) Googla på MRSA och se om det är värt att skapa antibiotikaresistenta staffar bara för att man inte kan träna i några dagar. I sverige är procenten MRSA väldigt låg, just på grund av att vi här inte ordinerar antibiotika för normala och helt ofarliga staffinfektioner. I andra länder upp till 25%, och jag kan lova att en MRSA på fel ställe inte bara sabbar en veckas träning. Sätter den sig i en led ryker förmodligen resten av karriären.

Hälsningar Kristofer, AT-läkare.

Lämna en kommentar »