random pictures text image random mma thailand photo random mma thailand photo random mma thailand photo

Samtliga inlägg i kategorin Visum

Friday

den 5 Feb

kl 19:43

3 Kommentarer

Slut trixat med visa resor, har numera ett 1-års visa!

ett-ars-non-im-b-visaMedans jag var i England så passade jag på att svänga förbi den Thailändska ambassaden och ansöka om ett 1-års visum. Ett inbjudnings/bekräftelse brev från campet och 100 pund var allt som behövdes.

Så nu är jag mycket glad ägare till ett 1-års non-immigrant B multiple entry, även s.k studentvisum. Detta innebär att jag kan åka in och ut ur Thailand lite hur jag vill i ett års tid utan att behöva ansöka omk nytt turistvisum. Det enda kravet är att jag var tredje månad måste göra en border run, tex en 10 timmars resa till burma och tillbaka och hoppa över gränsen, å då får jag 3 nya månader. Å timar jag den sista border runnen i slutet av 1-års perioden får jag 3 extra månader.

Så, man kan säga att jag har ett 15-månaders visa! Skönt! :)

Inlägget är postat i Visum och har 3 kommentarer »

Friday

den 26 Jun

kl 00:21

6 Kommentarer

Visaresa till Penang, Malaysia för nytt turistvisum

Då var det dags igen då. Nu har jag varit befriad från dessa smått tråkiga bussfärderna då jag sist sökte ett dubbelt turistvisum villket gav mig 6 månader. Nu är dem slut och jag sitter på ett hotell rum i Penag och rullar tummarna, tack och lov för wifi’n!

Så imorgon bär det av till ambassaden och sen en 12h härlig bussresa tillbaka till Phuket. Vore OK om det var en någorlunda bekväm buss. Visst, det är en “VIP” buss….dock bör tilläggas att benämningen VIP i Thailand har ingen som helst liknelse vid VIP i resten av världen. Bilden till vänster är en VIP buss! ^^

Dock har dem ändrat rutinerna för konsulatet här i Penagn. Nu lämnar du in passet på morgonen och får tillbaka det samt visumet på eftermiddagen. Vilket i sin tur skulle betyda att vi kunde åka tillbaka på eftermiddagen och vara i Phuket nångång efter midnatt. Vilket jag faktiskt skulle föredra, visst, blir en jävla massa rövskav i bussen, men skulle gärna slippa 24h dödtid på det här hotellet.

vipbussPå bilden här ser ni en s.k VIP buss. Det skulle kunna gå att lyckas bli bekväm, men bakom ratten sitter en Thai, och i varje Thai som sitter bakom en ratt bor en liten Collin McRee. Tilläggas kan även göra att omkörningar görs helst i uppförsbacke eller skarpa kurvor, helst när det är en kombinerad kurva/uppförsbacke!

…så att försöka sova under färden är lika lätt som att göra det i en torktummlare…som är igång!

Ta nu inte detta fel, jag klagar inte, får göra detta 3-4ggr per år så det gör mig inte det minsta, är värt det! ;)

Inlägget är postat i Visum och har 6 kommentarer »

Wednesday

den 24 Dec

kl 13:48

2 Kommentarer

Hemkommen från Laos med ett nytt Thailändska dubbelt turistvisum

dubbelt-turistvisum-thailandHar visserligen varit hemma sen i lördags, men internet har inte varit som det ska plus att jag bara varit lite lat på bloggfronten!

…och fortfarande är, så den detaljerade reseskildringen med färd plan samt kostnader får bli ett senare projekt! ;)

Men som jag hoppades på, och ärligt talat förväntade mig efter allt jag läst så var det inga problem alls att få ett dubbelt turistvisum. Inga papper förutom passet, en fotokopia på det samt ansökan krävdes. Fram med det och 2000baht på bordet och pang så hade jag visumet nästa dag. Alla andra ställen jag vet dem delar för det första bara ut enkla tursitvisum, dvs 3 mån, men de kräver också att man kan visa upp en utresebiljett (flyg) från Thailand! …de behövdes som sagt inte här.

Så nu kan jag vara här i 6 månader till och endast behöva göra en borderrun samt 2st 30dagars förlängningar av de 2st 60dagars perioderna visumet består av.

Inlägget är postat i Allmänt, Visum och har 2 kommentarer »

Saturday

den 13 Dec

kl 20:25

5 Kommentarer

Nya visumregler och visumresa till Vientiane för dubbelt turistvisum

Då har dem än en gång ändrar visum reglerna och försvårat för dem som stannar lång tid i thailand som “turist”. De 30 dagar man får när man reser in i Thailand är nu ändrade till 15 dagar! Fast bara om du kommer från ett angränsande land, detta påverkar alltså inte om man reser från tex Sverige! …utan sabbar bara för sånna som mig! ;)

Dock rör det om en del i min planering. Hade tänkt göra en till 30 dagars stämpel och efter årsskiftet gjort de vanliga 3-dagars visaresan jag gjort till Malaysia 2ggr i rad å sen kört 3st 30 dagars…de funkar nu alltså inte. Å då jag redan varit 2ggr i Malaysia i år så vågar jag inte åka dit en tredje och således riskera att bli nekad då det finns en begränsning för att endast för söka turistvisum på samma ambassad 2ggr per 12 månaders period.

Så, då drar jag till Laos istället, villket inte gör mig så mycket, då den thailändska ambassaden i Vientiane är den ENDA ambassaden i ett grannland som delar ut dubbla turist visum, vilket blir 6 månader i Thailand. Dock är det en lång resa, buss till Bangkok sen flyg till Udon Thani och därifrån ta sig över gränsen in i Laos och vidare till Vientiane. Funderade på att ta tåget och spara några 1000baht men det hade blivit 12h buss följt av 12h tåg…inte så lockande!

Så, återkommer om en vecka med en reseskildring, räknar med att vara tillbaka i slutet av veckan lagom till månadens Full Moon BBQ!

Inlägget är postat i Allmänt, Visum och har 5 kommentarer »