random pictures text image random mma thailand photo random mma thailand photo random mma thailand photo

Samtliga inlägg i kategorin Dagens pass

Thursday

den 22 Oct

kl 22:08

3 Kommentarer

Dagens träning, crossfit, grappling och MMA. Å lite padwork på film.

Så, va upp i morse och körde crossfit passet vid 7. Blev ett explosivitet och styrke pass med kettlebells. Jag börjar verkligen gilla dem där kettlebellsen.

Sen morgon grapplingen. Teknik drillning sen kondition, 3st 4minuters ronder cirkel träninge och avslutade med 4st 5minueters ronder rullning.

Eftermiddags MMA’n vart ett riktigt bra pass. 3 ronder bagwork, 3 ronder pads, 3 ronder sparring samt 3 ronder clinchsparring, 5 minutare allihop. Hade bra flyt, konditionen höll sig stadig fram till de 2 sista ronderna clinch, sparringen gick ockå bra.

Å här är sista ronden på padsen. Blev boxning idag med ritt, och borsett från lite väl flåsigt och låga-händer-hög-haka så tycker jag det ser bra ut, kändes bra iaf!

Inlägget är postat i Allmänt, Dagens pass, Träningen, Videoklipp och har 3 kommentarer »

Monday

den 7 Sep

kl 21:01

2 Kommentarer

Dagens träning, crossfit vecko-test, grappling och MMA

Började med att skippa i mig 2 koppar kaffe, några matskedar havregryn, lite obehandlade osaltade jordnötter och ett ägg. Sen iväg till morgonens crossfit pass, och måndag betyder vecko test. Orkar inte gå igenom utförandet av alla övningar igen, kika 2 inlägg ner så har ni dem.

Så, denna vecka såg varvet ut så här, förra veckans rep antal är inom parantes…å som förra gången, varje övning 1 minut och 30 sekunder vila innan nästa.

 • Switch Kicks – 165st (142)
 • Jacks to Ankels – 47st (56)
  Jag misstänker att jag räknade fel, eller bara lyckades peta ner fel antal, förra veckan, för idag spurtade jag på och gjorde nästan 10 mindre
 • Butt Drops – 19st (17)
 • Tuck Jumps – 51st (42)
 • Burpees – 21st (15)
 • Powe Push-ups – 32st (29)
 • Kneetucks from plank – 32st (35)
 • High to Low plank – 30st (25)
 • Tabata Squats – 19/14 (17/12)
 • The Plank – 0:58min (1:53)
  Benen krampade så det blev inte mer än en minut denna gång

En synlig förbättring sen föra veckan iaf, men var helt färdig efter varvet och rusade hem, kastade i mig lite mer mat och tog en 35minuter tupplur innan grapplingen.

Uppvärmning som vanligt fast halva delen av den traditionella uppvärmingen är utbyt mot 25 armbar, 25 trianglar och 25 svep på varje sida. Teknikerna varieras från dag till dag, detta för att klämma in lite mer teknik drillning inför den uppkommande Bangkok Turneringen, mer om den senar.

Sen teknik. Att röra sig från side, till north south, till andra sidan side sen till mount och tillbaka till side osv, med betoning på att behålla underhooken. Sen ett sätt att ta rygg från north south samt avslut därifrån. Ingen kondition idag, och som enb del av turnerings förberedelserna för att få in mer rullning. Hade dock inga större protester att komma med efter morgonens crossfit. Avslutade iaf med 5st 5minuters ronder grappling.

På eftermiddags MMA passet blev det 3 ronder skuggning, 3 ronder sparring, 3 ronder säck och 3 ronder pads, alla 5minuters ronder. Sen drillade vi lite boxning för mma, blocka kontra etc.

Bra träningsdag, armbågen krånglar lite, men båda sparrades och grapplades idag utan större problem. Har dock fortfarande problem att sparka med högern pga foten.

Inlägget är postat i Dagens pass, Träningen och har 2 kommentarer »

Monday

den 31 Aug

kl 21:08

7 Kommentarer

Racer-start på veckan!

Började måndag morgonen med crosfitt passet kl 7. Å varje måpndag är det vecko test för att mäta sina framgångar, ett mindre test om man jämför med de som ska köras varje månad som vi gjorde förra veckan. Missade detta förra veckan då jag körde mitt första på tisdagen. Iaf, så här såg det u, så många repetitioner som möjligt under 1 minut sen vila i 30 sekunder och sen nästa övning.

Så här såg mitt varv ut,

 • Switch Kicks – 142st
  Stående och sparka med vartannat ben så högt som möjligt och endast ha en fot i backen i taget
 • Jacks to Ankels – 56st
  Jumping jacks liknande hop, men ner på huk varje gången benen går i sär, sen upp till stående med armarna upp
 • Butt Drops – 17st
  Från armhävningsposition, och sitt ut åt sidan och peka foten mot taket och nudda den med motsatta hand och droppa baken i backen, en till höger och en till vänster var EN repetition
 • Tuck Jumps – 42st
  Hoppa från stående och dra upp knäna så högt som möjligt
 • Burpees – 15st
  Börja stående, droppa ner på huk, hoppa ut till en armhävningsposition, hoppa tillbaka till huk och sen ett upphopp, det är EN repetition
 • Powe Push-ups – 29st
  Armhävningar med hopp, som armhävningar med klapp med fötterna ska också lyfta från backen
 • Kneetucks from plank – 35st
  Starta i armhävningsposition fast på armbågar, sen ta ett steg upp med ett ben i taget och nudda ena armbågen
 • High to Low plank – 25st
  Starta i armhävningsposition, gå ner på en armbåge i taget så båda är i backen, sen upp på en hand i taget igen tillbaka till startpositionen, det var EN repetition
 • Tabata Squats – 17/12
  Stående knäböj med armarna framåt, denna övning gjordes i 8set 20 sekunders jobba sen 10 sekunders vila, de högsta och de lägsta setens rep räknades
 • The Plank – 1:53min
  Avslutade med plankan, stå på armbågarna i armhävningsposition och hålla det så länge sopm möjligt. Låter inte så farligt med är bra jobbigt för magen efter en stund, jag fick dock avbryta pga kramp i benen

Total tid 16 minuter plus plankan i slutet. Ska bli kul och se om jag gör några förbättringar nästa måndag.

Sen hem, kasta i mig lite frukost och ner till morgonens grappling, vanliga uppvärmningen och stretch. Sen drilla lite sprawl, basic principer samt några attacker efter sprawlen samt escapes om du blir sprawlad på.

Sen kondition, vilken är lite trög efter morgon crosfitt passet. Blev 3×30 sprawl med skuggboxning emellan. Gick bra, sprawla fort som fan så de bara smacka i mattan. Sen 3x 5 minuters ronder grappling efter det.

Eftermiddags MMA’n blev ganska kort. Vred armbågen på ett rätt lustigt sätt under morgonens grappling, körde iaf mina 3st 5minuters ronder på padsen men fick avbryta efter en ronds sparring för att det gjorde för ont för att träna med gott samvete, tog det lugnt och isade den ett tag. Hoppas den är bra imorgon, känns rätt ok nu iaf.

Inlägget är postat i Dagens pass, Träningen och har 7 kommentarer »

Tuesday

den 25 Aug

kl 19:53

5 Kommentarer

Dagens träning, morgonfys, grappling och MMA

Ok, idag ha varit fullt satans ös. Konditionen ska aldrig bli ett problem igen. Å det har börjat med “Boot Camp Fitness” klasser på morgnarna här. Som är baserat på crossfitt övningar och helt perfekt för kondition träninger när det kommer till MMA. Den hålls från 7-8 på morgon, så klockan tjöt 6:10 för att jag skulle hinna på i mig lite näring innan.

Valde kanske fel dag att köra första passet på. Dagens pass var ett test som ska hållas med en månads mellanrum för att mäta sina framsteg, å bestod av;

 • 100x 8-count bodybuilders, du börjar stående, går ner på huk, hoppar ut till en armhävnings position, gör en armhävning, stannar i upp positionen igen och hoppar ut isär med benen och tillbaka igen, sen upp på huk och avslutar med ett upphopp, det är EN rep.
 • 150st hopp från stående med knäna upp mot bröstet.
 • 150st benhäv, liggande på rygg och pendla kort med vartannat ben upp och ner i luften, 4 gånger är EN rep.
 • 150 butt drops, stå i armväningsposition, rotera runt och skjut ena benet diagonalt under dig så foten pekar uppåt och rör marken med röven, en gång åt vänster och en gång åt höger var EN rep.

Å allt det skulle göras på tid, spela igen roll hur det delades upp. Så jag körde 5x 20, 30, 30, 30 av allt. Det tog mig 38 minuter och 30 sekunder att avklara…har aldrig varit mer som en blöt disktrasa som jag var då! Men satan vilken bra träning!

Så drog hem igen runt en 8 tiden och käkade lite mer frukost och sörplade lite kaffe sen ner till grapplingen kl 9.

Vanliga uppvärmningen, sen dagens teknikserie blev en armdrag till att ta rygg å sen avsluta med en banan split. Sen kondition, å de här trodde jag skulle bli, efter morgonens bravader, min död. Vi gjorde 3×30 sprawl med skuggboxning i mellan, men till min förvåning gick det av bara farten och visst flåsade jag efter men gick utan större problem.

Avslutade med 3st 5minuters ronder rullning!

Sen eftermiddags MMA’n, började med de vanliga 3 ronder skuggning sen 3 ronder på padsen, är uppe i 5 minuters ronder igen. Sen gick vi dock ner till 3 minuter vid sparringen, blev 6st sånna. Å de första 3 mot Berneung Sakhomsin, en av thaitränarna som börjat träna MMA på heltid. Å jag är rätt övertygad om att de är de närmsta det går att komma en grottmänniska i modern tid. Har för en inte så lång tid sen varit rankad top 10 i hela landet både på Ratchadamnern Stadium och på den overalla Thailands rankningen i 140lbs viktklassen, han slår som ett godståg är ungefär like enkel att knocka som en bergsvägg och han vet inte hur man backar. Med andra ord 3 sköna ronder! ^^

Efter sparringen körde vi lite teknik, att ta sig upp till stående från guard med och utan hjälp av bur väggen.

Riktigt bra träningsdag och är inte ens i närheten av så slut som jag trodde att jag skulle vara. Målet är att köra samma i morgon med, får se hur det känns när jag vaknar! ;)

Inlägget är postat i Allmänt, Dagens pass, Träningen och har 5 kommentarer »

Tuesday

den 30 Jun

kl 21:11

7 Kommentarer

Dagens träning, spyor svett & kramp!

Ok, har haft 2 riktiga grisveckor, fortfarande tränat men inte 2 pass varje dag och tempot har väll inte varit all för hårt. Så jag är fortfarande i fet-och-ur-form-facket, men idag körde jag på…

Väckarklockan tjöt 6:50, en stor stark kaffe sen en 5km ganska lugn löptur. Efter det hem och käka frukost.

Sen ner till grapplingen 9:00. Vanliga uppvärmningen och stretchen sen en teknikserie, idag blev det lite basic kneemount, sen ett spinning armbar samt en kimura från de.

Efter det kondition, 3st 5minuters ronder av följa John. En person kallar ut en övning och gör den, alla anda gör lika dant. Tex, olika kombinationer, upphop, knän i cirkel, bearcrawls, armhävningar, burpees, och dyligt skoj i 5 minuter i sträck….3ggr….var redan efter det lite mör.

Avslutade med 3st 5 minuters ronder grappling.

Sen hem och käka, slöa lite vid polen och sen käka lite mer och vidare ner till MMA’n 16:00. började med de vanliga 3 3:orna, 5 minuters ronder. Började med 3 ronder skuggning, sen 3 ronder på padsen.

Idag höll Berneung Sakhomsin, 25år, fd. Ratchadamnern champion samt WMC bälteshållare, runt 200 matcher under bältet samt varit rankad top 10 i hela landet! Iaf, han ha ett satans tempo på padsen, så efter mina 3 ronder på padsen var jag klar att gå hem. Sen dags för sparring, 3 ronder, hårt tempo dock betydligt långsammare i rond 2 och 3.

Han även med att spy två ggr här, lyckligtvis han jag ut ur ringen dock!

Efter fick Ray den ljusa iden att köra 3st 10minuters ronder grappling, kul. Blev inte så mycket för mig, lyckades pina mig igenom första, sen var jag tvungen att avbryta, ärligt talat blev det inte mycket rullande i första ronden heller hade några riktigt löjliga krampanfall i högra delen av magen, båda låren samt höftböjarna.

Så, när jag stog på knä, spänne benen eller magen krampade jag, fick avbryta och lägga mig platt på rygg och slappna av tills det sluta, vart lite för omständligt efter ett tag.

Alldeles för lite vatten samt jävligt mycket svett tror jag ganska säkert jag kan skylle det på. I går morse visade vågen på imponerande 89kg efter morgonpasset, idag efter eftermiddagspasset stog den på 83.5kg. Så har lyckats svettats ut lite mer än 5kg ostbågar, glass och diverse bufféer på 2 dagar! :)

Men, men, allt som allt, en bra träningsdag!

Inlägget är postat i Dagens pass, Träningen och har 7 kommentarer »

Wednesday

den 10 Jun

kl 20:19

0 Kommentarer

Dagens träning, morgonpasset

class-low-seasonBlev ett grapplingpass i morse, ett ganska lätt sådant. Teknikdrillning, idag ett ten finger choke > snap down > ta rygg > och avsluta med rear naked choke.

Sen fys, 3st 4 minuters ronder med 4 övningar per rond som skiftas var 30:e sekund, typ upphopp, armhävningar, sprawls, kombinationer osv osv.

Sen avslutade vi med några rundor rullning, satt dock ut då jag har hela huvudet, eller iaf halva, fullt med snor.

Riktigt bra uppslutning var det iaf, 25 pers, och för att vara lågsäsong så är det bra som fan! Kul!

Inlägget är postat i Dagens pass, Träningen och har inga kommentarer än »

Monday

den 1 Jun

kl 22:19

12 Kommentarer

Dagens träning & en Laban! ;)

andreas-ritt-orono
Höll i passen idag då Ray är borta hela veckan då han går match i Korea.

Fördmiddagspasset – Grappling

Blev uppvärmning och stretch som vanligt. Sen teknik, körde lite top sidecontroll, attackerade kimura > armbar sen 2 darce choke varianter, samtliga från när motståndare lyckas få underhooken.

Konditionen blev 3×30 sprawl med skuggboxning emellan.

Avslutade med 4st 5minuters ronder rullning.

Eftermiddagspasset – MMA

Kör fortfarande 5 minuters ronder. Så startade med 3 ronder skuggning, 3 ronder pads och 3 ronder sparring, emellan där var jag också iväg till en av soptunnorna och kastade upp tonfiskmackan som jag tryckte i mig alldeles för tidigt inpå träningen! ;)

Dagens padhållare var Kru Ritt och Kru Orono. Orono Por. Muang Ubon (till höger på bilden) som är hans fulla namn är en av de senaste tillskotten till tränarna på Tiger Muay Thai. 3x Lumpinee Champ, röstad till årets Muay Thai fighter 1996 av Thailand Sports Authority och tydligen ansedd av många att tillhöra pound-for-pound top 10 genom tiderna i Thailand!

Vi kom igång rätt sent så det drog ut lite på tiden samt att vi var rätt få så vi skippade drillningen och rullade några ronder istället och gick hem!

Inlägget är postat i Dagens pass, Träningen och har 12 kommentarer »

Thursday

den 7 May

kl 19:16

5 Kommentarer

Dagens träning

Betyg: Helt OK! :)

Axeln har inte givit mig något vidare bekymmer, konditionen är fortfarande skit men mindre skit än förra veckan! ^^

Förmiddagspasset Grappling

Vanliga uppvärmningen följt av en armbar > triangel > svep teknik serie från guard. Sen kondition, idag var det följa John. 3st 5minuters ronder, alla bildar en stor cirkel och en person väljer ett antal övningar, ropar ut dem sen ska alla följa efter, tex upphopp, bearcrawls, sprawls, olika kombinationer, knän i cirkel armhävningar, situps etc etc.

Sen 3st 5 minuters ronder rullning efter det

Eftermiddagspasset MMA

Började med de 3 3:orna fast nu är det 5 minuters ronder som gäller då det är flera grabbar som förbereder sig inför match. Så 3 ronder skuggning, 3 ronder pads samt 3 ronder sparring. Huffade och puffade som en stucken gris och tror jag lyckades smita från en av pad ronderna! ^^

Efter det drillades det lowkicks samt blockar…

Jobbigt värre men skönt. Sparringen är lite hackig, timingen är ganska off men inte allt för jävligt iaf.

Inlägget är postat i Dagens pass, Träningen och har 5 kommentarer »

Friday

den 13 Mar

kl 20:33

2 Kommentarer

Dagens träning och dagens mat

Så här har hela veckan sett ut i princip, förutom några middagar med morsan och farsan innan dem åkte hem i början av veckan, samt att det har blivit mer sparring samt mer kondition i slutet av veckan.

06.30

Liten, liten proteinshake och ett äpple.

07:10

30 minuters löpptur i högt tempo

07:50

Gröt på 3 matskedar havregryn samt lite mjölk, ca 20 jordnötter och en proteinshake

09:00

Förmiddagspasset grapplingen
Nu har både Marcos och David Avellan åkt hem, och Ray är inte tillbaka förrän i slutet av nästa vecka så jag har fått hoppat in och täcka passen igen. Körde uppvärmning som vanligt sen teknik, lite setups för northsouth choke från sidecontroll samt 3 darce varianter.

Sen 5st 4minuters rullning efter det.

Sen skulle jag kört extra kondition efter passet men blev tvungen att stressa iväg och ta nya foton till kinesiska visa ansökan som måste gå iväg idag då blå bakgrund inte var godkänd!? :?

11:30

200g bruna böner i tomatsås (light) och en 170g burk tonfisk

15:00

En proteinshake, ca 20 jordnötter och ett äpple

16:00

Eftermiddagspasset MMA
Samma sak här, jag som får hålla i passet, har dock gjort så att det är 3 ronder skuggning, 3 ronder pads å sen minst 3 ronder sparring som vanligt sen efter det är det öppen matta sista timmen. So folk får rulla, sparras drilla fritt. Måste fokusera på min egen träning nu sista veckan.

Startade iaf med några ronder skuggning som uppvärmning, sen muay thai padwork, en 7 och en 4 minuters rond. Efter det MMA sparring, en 6 minuters rond följt av 5st 3 minuters ronder, en minuts vila mellan ronderna.

Sen avsluta jag med en konditions runda. 4 stationer, 30 sekunder på varje station. Så 4 minuters vid de olika stationerna, sen 1 minuts skuggboxning med sprawl, sen direkt på 4 minuter till med stationerna och sista minuten skuggning med sprawl igen. Så en 10minuters rond totalt. Stationerna var:

* G´n P på liggande säck
* Slägga på bildäck
* Shoots med ett gummiband som motstånd runt midjan
* Modifierade burpees, 4 snabba armhävningar följt av 4 upphopp med höga knäuppdrag bröstet på sen tillbaka till armhävningarna osv.

18:30

200g bruna böner i tomatsås (light) och en 170g burk tonfisk

Sen blir det en till proteinshake, ett äpple och lite jordnötter innan sängen!

Vikten var när jag ställde mig på vågen 76.5, och då har jag druckit iaf 2 liter vatten under och efter eftermiddagspasset, så det betyder att hade jag inte druckit någon hade vikten legat på runt 74.5. Så cutten oroar mig inget alls faktiskt!

Inlägget är postat i Dagens pass, Träningen och har 2 kommentarer »

Monday

den 5 Jan

kl 21:07

0 Kommentarer

Dagens träning, grappling och MMA

Skulle ha börjat dagen med en 6km löptur…det hände inte! ;)

Började dagen kl 9.00 istället och morgon grapplingpasset…

Förmiddagsträningen

Stor klass, 24 pers dök upp. Började med vanliga uppvärmingen men ersatte halva med att drilla basic tekniker istället, 30 armbars, 30 trianglar och 30 svep, var, och allt från guard. Sen stretch efter det.

Teknikerna idag blev lite strategier från botten ifrån sidemount, plus tre escapes därifrån.

Kondition efter det, måndag, så det blev en lugn start med en 10-9-8…villket betyder, 10st jumpingjacks, 10st sprawl, 10st armhävningar, 10 situps och sen 10st upphopp. Efter det 9 av allt, 8, 7, 6….osv ner till 1.

Avslutade passet med 4 5minutersronder rullande.

Eftermiddagsträningen

Var tuuungt! De vanliga 3x3x3, dvs 3 ronder skuggning, 3 ronder pads samt 3 ronder sparring, vardera 3 minuter, är nu uppgraderade till 5 minuters ronder….5 minuter är jävligtmycket mer än 3! …iaf om en galen thai står med ett par pads och skriker “moh powwah” “moh powwwaaah”! ^^

Vi var även här ganska många så det tog sin stund innan alla hade fått sina ronder på padsen. bankade säk i 2 ronder medans vi väntade in alla.

Tog en drickpaus på det sen avslutade vi med 4st 5 minuters ronder ground n’ pound!

Förutom misslykandet med att hasa mig ut på morgonlöpet så var det en bra träningsdag, knät är i princip bra nu. Känner inte av det i några situationer alls, och har börjat sparka lätt i sparringen med, funkar fint….men kör fortfarande lugnt!

Inlägget är postat i Dagens pass och har inga kommentarer än »
 • Du är på sida 1 av 2
 • 1
 • 2
 • »