random pictures text image random mma thailand photo random mma thailand photo random mma thailand photo

Samtliga inlägg i kategorin Muay Thai

Wednesday

den 12 Aug

kl 21:15

14 Kommentarer

Bad om en match jag riskerade att förlora, och det var precis vad jag fick!

tmt_3650Ok, hade kunnat skriva detta inlägg redan i fredags, men har dragit mig.

Å som Ogge sa kommentarerna till de tidigare inlägget, domaren stoppade matchen halvägs in i 4:e ronden efter att jag fått ett knä i bröstet, vek mig framåt och sen ett till knä i nyllet, föll till backen och domaren stoppade matchen.

Å sen ska jag börja med att citera syrran min “Nu får du se till att vinna för en gång skull”. Detta är 3:e matchen, om man räknar med smokerfighten mot jätten, som jag förlorar i rad. Det är även 3:e matchen i rad jag “borde” ha vunnit och där jag fightas och presterat under min förmåga, Men det är även, fast det är förlusten som betyder minst, en av de som svider mest.

Inga skador iaf, förutom ett sargat ego och två svullna fötter/smalben efter att ha använd dem som bollträn. Så vad hände då? Inte en jävla aning, men när jag gick in i 3:e ronder var jag färdig, helt slut, hade inte ens lite reservgas kvar i tanken, de snurrade bokstavligen när jag reste mig upp från pallen i ringhörnan. Å allt jag gjorde där efter kändes som jag gjorde i slowmotion och med samma kraft som en kaksäljande liten flickscout. Kondisen var väll inte direkt på top, men gjorde iaf 3-4 ronder på padsen följt av 3-4 ronder sparring i rad under träningen utan att va ens i närheten av så trött jag var efter 2 ronder i ringen. Nu vet jag att konditionen räcker bra mycket kortare under match å en teori jag har till den allt för snabba utbränningen är de flertalet sparkar jag valde att blocka med revbenen från början till slut! ;)

Ok, sen var det tuffare och mer rutinerat motstånd än väntat. Hade fått info om en lite äldre thai som kört en 40-nånting matcher för länge sen. Killen jag sen gick mot var 25-nånting och hade ett 60-tal matcher i ryggen. Men kollar man på bilderna från matchen ser det ut som jag spöar skiten ur en liten thaigrabb, villket jag i vissa stunder gjorde. Men var inte snabb nog att blocka hans sparkar och kunde heller inte sätta mycket emot i clinchen trots vikt och styrke övertag. Å som sagt, efter 2:a ronden hade jag inge flås och ork kvar alls. Så det gick som det gick!

Misstolka nu inte, försöker inte ursäkta mig, bara leta orsaker, och material till “att jobba/träna på” listan!

Å åter igen, denna förlust svider mer än de andra. Dock kan jag väll trösta mig med att en vinst över en tjock tuk-tuk inte hade känts mycket bättre! …dock nu inte mycket till tröst när jag fick smisk av en tältpinne! >_<

Så, nu väntar jag bara på att svullnaden och blånaden på fötterna/smalbenen ska försvinna. Sen ska jag ta med allt som känns skit med denna förlust till varje tränings, löp, gym och sparring pass. Jag säger inte att jag aldrig mer ska förlora, men jag ska fan inte förlora en enda gång till med känslan av att jag inte gjort allt jag kunnat.

tmt_3652tmt_3661tmt_3668

Fler bilder från bedrövelsen finns på fightingthai.com

Återkommer med lite mer analyser och förlust tankar, ska bara käka lite mer ostbågar, göra några fler repor till Tescos bageriavdelning och tycka synd om mig själv i några dagar till! ;)

Inlägget är postat i Matcherna, Muay Thai och har 14 kommentarer »

Thursday

den 6 Aug

kl 13:29

7 Kommentarer

Matchdags!

Idag blir det inte många knop gjorda förutom en 20 minuters cykeltur i morse samt stretch.

Har fått reda på lite om motståndaren iaf, det är en Thai och det är INTE en tjock tuk-tuk chaffis, bra! Phet, campets thai manager, sa att han har inte gått match på ganska länge och han heller inte mött någon annan från campet tidigare. Han sa att han inte var speciellt mindre än mig samt att han har en 40-50 matcher i ryggen när han var yngre.

Så, får se hur mycket som stämmer…

NU KÖR VI!

Inlägget är postat i Matcherna, Muay Thai och har 7 kommentarer »

Tuesday

den 4 Aug

kl 14:21

5 Kommentarer

Sista träningsdagen innan Muay Thai debuten

hesselback-and-advance-muay-thai-trainersLöpte som vanligt i morse sen hem och käka frulle å sörpla kaffe. Sen iväg till muay thaien.

Såg ut ungefär som vanligt. Började med 30 minuter hopprep och stretchövningar, sen 4 ronder på padsen. Sista ronden var besvärlig som fan, fick varva 10 hårda sparkar med 5st 4slags kombinationer 5 gånger i ett rasande tempo, efter det huffade och puffade jag rätt kraftigt. Efter det 4 ronder säck sen 40(!) minuter clinch sparring, känns som jag har en betongkeps på mig nu. Sen avsluta med 300 knän, 100 pushkicks, 100 armbågar på säck, sen 300 situps och 100 armhävningar. Alla är tvungna att köra 20 armhävningar efter varje rond också. Avslutade med en stretch.

Å i eftermiddag blir det ett halvlugn MMA pass, tänkte göra lite säck och få mina ronder på padsen och eventuellt några ronder lätt sparring med. Så där lagom bara för att börja svettas och flåsa lite.

Sen en dags vila, och sen är det matchdags på torsdag, tar nog en lätt löptur eller några ronder säck och hopprep på förmiddagen bara för att börja svettas lite, men absolut inget tungt.

Vet fortfarande inget om motståndaren, å lite för sent att börja bry sig om det nu så det får bli en överraskning! ^^

Inlägget är postat i Matcherna, Muay Thai, Träningen och har 5 kommentarer »

Saturday

den 1 Aug

kl 09:54

2 Kommentarer

Halvhalt men träningsbar

Tån är lite öm men annars ok, har lyckats dragit den i soffkanten och i en låda under diskbänken redan, gör ont som fan. Men körde två pass igår iaf. Morgonpasset muay thai och eftermiddags MMAn. Fått tagit bort sparkarna dock. Så morgonpasset blev;

– 30 minuter uppvärmning, hopprep och stretch.
– 10 minuter skuggboxning
– 4 ronder boxningsparring
– 3 ronder pads
– 4 ronder på säcken
– 30 minuter clinch sparring
– 10 minuter skuggboxning
– 300 knän, 100 pushkicks (med vänster) samt 100 armbågar
– 300 situps + hundra armhävningar
– å avsluta med stretch
+ 20 armhävningar mellan varje rond…

Å eftermiddags MMA’n blev lite halvlugn med 3 ronder skuggning, 3 ronder säck, 3 ronder pads och 3 ronder sparring.

Testade att dra på mig strumpa och sko idag men det klämde lite för mycket, så fortfarande ingen löpning.

Inlägget är postat i Muay Thai, Träningen och har 2 kommentarer »

Thursday

den 30 Jul

kl 13:00

2 Kommentarer

Så, dags för mer Muay Thai & mindre grappling

Kan vara bra om man ska gå thaimatch! ;) Så nu har jag byt grappling morgonpasset mot muay thaien. Kör fortfarande MMA på eftermiddagen då jag fortfarande får mina ronder på padsen och bra stående sparring. Har även lite mer möjlighet att anpassa träningen där, så har fokuserat lite mer på muay thai tekniker och clinch.

Har även lagt till en 5km löprunda varje morgon. Lite segt är det då jag vill käka frukost mellan löpturen och muya thaien och den börjar 08:00 och vill inte ha magen full med gröt och ägg när jag börjar så är upp strax efter 06:00.

Muay thai träningen ser ungefär lika dan ut varje dag, med lite undantag. Men i regel ser det ut så här. Kör i ring nr4, där dem som inför match eller matchar regelbundet leker.

Börjar med en 30 minuter hopprep varvat med diverse dynamiska och statiska stretch övningar för att väcka liv i mina gamla gubb höfter.

Sen är det några 15 minuter skuggboxning följt av 4 ronder padwork och vissa dagar 4 ronder sparring antingen före eller efter. Sen, beroende på hur många som ska få padwork, blir det iaf en 3-4 ronder på säcken, ibland både före och efter padsen. Sen en 30 minuter clinch sparring, detta är varken jag eller min nacke van med, och det känns lite smått kan jag säga. Efter det blir det kanske en 10 minuter skuggning till sen en 300 knän, 100 pushkicks och 100 armbågar på säcken följt av 300 situps och 100 armhävningar.

Sen efter det åter igen dags att stretcha ut gubbhöfterna…å sen gå hem och dö! ^^ Brukar bli en 2.5-3 timmar totalt per pass!

Inlägget är postat i Muay Thai, Träningen och har 2 kommentarer »

Thursday

den 30 Jul

kl 12:46

0 Kommentarer

Dags för Muay Thai debuten…igen!

hesselback-muay-thai-poster-patong-11Ok, har som sagt haft det lite si och så med motivationen, så Ray bestämde att jag, som en liten vänskaplig spark i arslet ska gå thaimatch, nästa torsdag!

Har nästan varit här i 2 år nu och inte gått nån muay thai match än, hade visserligen en inbokad för en tid sen med var tvungen att ställa in pga att jag sparkade rätt in i ett knä och hade en fot som såg ut som en falukorv i över en månad. Å om det inte har varit skador så har jag haft en MMA match att träna inför, så det har liksom inte blivit av. Men nu är det som sagt dags om en vecka!

Campets thaimanager som har hand om matchningarna och kontakten med promotern har redan nämt 3 olika namn, och förmodligen kommer det nämnas nått till samt att de säkerligen byter ut motståndaren innan jag går upp i ringen. De är Thailand! ;)

Tyvärr förekommer det ibland att en del västerlänningar för en tjock tuk-tuk chaufför att jaga runt och smiska i sin första match. Har sagt att jag absolut INTE vill ha det, jag vill ha nån som jag faktiskt riskerar att förlora mot. Sen väger jag juh några kg mer än en genomsnitts thai, så att jag får gå mot nån lite äldre thai med mage är nog inte helt omöjligt. Dock har jag sett åtskilliga sådana som varit vassa i unga dar och säkerligen har en 100-nånting matcher i ryggen, som demolerat västerlänningar dem gått upp emot!

Så, det blir spännande att se vad det blir, vet nog inte förrän jag står där och värmer upp vad det blir!

Och angående affischen, åtminstone lyckades dem stava namnet rätt, tyvärr petade dem inte dit rätt flagga, så nu representerar jag Canada! ^^

Inlägget är postat i Matcherna, Muay Thai och har inga kommentarer än »