random pictures text image random mma thailand photo random mma thailand photo random mma thailand photo

Samtliga inlägg i kategorin Träningen

Thursday

den 3 Jun

kl 22:23

2 Kommentarer

Ok, då börjar vi lalla runt lite sakta men säkert! :)

3 dagar denna vecka har jag varit nere på eftermidagarna och skuggat lite, kört några ronder på padsen och banat lite på säckarna. Känns OK, revbenet har inte gett mig några problem förutom att det kan vara lite ömta dagen efteråt.

Knät däremot, som jag skadade i Ryssland förra året, har sen dess haft svårt att jogga längre sträckor, har börjat jiddra lite med mig igen. Förmodligen för att jag inte studsa runt på dem så mycket de senaste månaden kanske!? :)

Iaf, detta kommer bli en lång väg tillbaka, men just nu har jag faktiskt inte bråttom. Jag gör det jag kan i det tempo som känns bra!

Klämmer fortfarande in gym och promenader här och där!

Inlägget är postat i Allmänt, Skador, Träningen och har 2 kommentarer »

Monday

den 15 Feb

kl 20:28

13 Kommentarer

Måndags träningen & “nya” dieten

diet-food-overviewIdag började jag med dieten, har iof ätigt bra sen jag kom tillbaka men idag började jag väga matenoch räkna kalorierna. Storköp av kyckling, ris och broccoli, sen lagar vi det så det finns för 3 dagar framåt. Så när det är matdags är det bara att väga upp och skotta in.

diet-calories-procentageFrukost blir havregrynsgröt och 2st ägg, sen är det 3 nästa målen likadana, ca 120kg kycklingfilé, 100g brunt ris, 100gram broccoli, samt 10g osaltade/obehandlade jordnötter. Sista målet består av samma sak minus riset. Detta blir ca 2000kcal per dag med en energiprocents fördelning på ungefärliga 38% protein, 37% fett och 25% kolhydrater. Inspirerat av 40/20/40 energiprocent splitten som ska sägas tvinga kroppen att använda fett som den primära energikällan istället för kolhydrater.

Ska köra så här ett tag och känna efter hur det känns och vad för resultat jag får och justera efter behov.

Ok, till träningen, skinksträngen….lr hamstringen, eller stjärtmusklen, den stora! ….baksida lår, eller vad man nu ska kalla det, är fortfarande rätt stelt och jag test joggade i morse men det kändes inge bra alls så det blev en 40 minuters rask promenad istället.

Sen har Ray nyss opererat näsan, han har brutit den ett flertal ggr och efter senaste gången hade han ett 6% luftflöde i ena näsborren. Så det bröt näsan på han igen och plockade ut en satans massa brosk och benbitar. Iaf, summan av kardemumman, han kan inte hålla i träningen på nån vecka lr så. Så nu håller jag i träningen igen.

Morgongrapplingen visade jag några guardpasses sen körde vi kondition å 4st 5 minuters rullning efter det. Rullade inte då jag inte vill stressa rumpan min. Hoppade hopprep istället och stretchade ordentligt efteråt.

På eftermiddags passet körde jag iaf lite, blev 3st 5minuters ronder på padsen, endast boxning dock. Sen under sparringen körde jag lite lätt stående med en svensk elitbrottare som tittade in, ingen direkt sparring, drillade lite stående kombos med han istället. Sen blev det 4 ronder ground ‘n pound och avslutade med 3 ronder grappling.

Inlägget är postat i Skador, Träningen och har 13 kommentarer »

Wednesday

den 10 Feb

kl 10:10

0 Kommentarer

*plopp* sa det i stjärten!

Under måndagens nertagningsparring mot en 120kg’s tysk, sen hade jag svårt att gå. En fin liten sträckning i hamstringen.

Isade direkt, å sen löpande med 2 timmars mellanrum till läggdags och de första jag gjorde på morgonen var att dra iväg till en sport massage terapeut. Hon torterade mig i en timme å sen forsatte jag med isande hela dagen.

Så, idag känns det bättre, ganska mycket bättre en dagen efter, så förhoppningsvis blir det bara några dagars vila samt några dagar lungtkörande sen kan jag tuta på som vanligt…

Inlägget är postat i Skador, Träningen och har inga kommentarer än »

Friday

den 5 Feb

kl 12:54

1 Kommentar

Första två veckornas träning

Ehm…ah, är seeeega! Har dock bara spytt en gång!

Har blivit lite lättare denna vecka, och nästa vecka börjar jag med en mäta-gram-och-kalorier diet, för nu jävlar ska det kommas i form, och BEHÅLLAS…för det är lite småstora och potentiellt grymma grejjer på G! Mer om det sen.

Har mjukstartat lite med ett grappling pass och ett mma pass per dag, med något överhoppat pass här och där för extra vila. Prövade även på Yoga, vilket resulterade en sträckt rygg och två dagar i soffan…får se om jag kan bygga upp modet igen att pröva en andra gång! :)

Inlägget är postat i Träningen och har 1 kommentar »

Thursday

den 3 Dec

kl 22:30

0 Kommentarer

Ray är i staterna så nu håller jag i träningen

dsc_8043Ray, huvudinstruktören för MMA delen här på Tiger ska spendera en månad i USA. Så nu håller jag i alla pass tillsammans med Wiktor Svensson, både morgon grapplingen samt eftermiddags MMA’n.

Rätt roligt och det kräver att jag faktiskt tar och tänker till lite! ;)

Inlägget är postat i Allmänt, Träningen och har inga kommentarer än »

Thursday

den 22 Oct

kl 22:08

3 Kommentarer

Dagens träning, crossfit, grappling och MMA. Å lite padwork på film.

Så, va upp i morse och körde crossfit passet vid 7. Blev ett explosivitet och styrke pass med kettlebells. Jag börjar verkligen gilla dem där kettlebellsen.

Sen morgon grapplingen. Teknik drillning sen kondition, 3st 4minuters ronder cirkel träninge och avslutade med 4st 5minueters ronder rullning.

Eftermiddags MMA’n vart ett riktigt bra pass. 3 ronder bagwork, 3 ronder pads, 3 ronder sparring samt 3 ronder clinchsparring, 5 minutare allihop. Hade bra flyt, konditionen höll sig stadig fram till de 2 sista ronderna clinch, sparringen gick ockå bra.

Å här är sista ronden på padsen. Blev boxning idag med ritt, och borsett från lite väl flåsigt och låga-händer-hög-haka så tycker jag det ser bra ut, kändes bra iaf!

Inlägget är postat i Allmänt, Dagens pass, Träningen, Videoklipp och har 3 kommentarer »

Tuesday

den 6 Oct

kl 12:44

0 Kommentarer

Veckan(orna) som gått, Brian Ebersole, Pink-Eye, snor samt en stukad stortå…men BRA träning!

Sista två veckornas träning har gått bra, riktigt bra. Dock lite mer skit i maskineriet efter stygnen, Pink Eye! Har gått en Conjunctivitis epedimi över hela Phuket och campet blev inte skonat. En mild form av ögoninflammation, dock jävligt irriterande, svullna, röda, kliande och svidande ögon. Jag lyckades dock minimera min Pink Eye tid till 3 dagar med hjälp av en massa saltvatten och en satans massa ögondroppar. Sen har jag lyckats stuka en stortå samt dragit på mig en förkylning, som också tycks gå runt nu.

Men, bortser från det, så har träningen varit riktigt bra! Vi har Brian Ebersole här nu, 39-15, dvs över 50 MMA matcher, snuskigt duktig brottare, var även Team Captain över Shamrocks IFL lag när IFL forfarande körde events.

Så han har hållit lite i träningen samt har kört lite själv med han och finslipat en del saker. Jävligt duktig och jävligt trevlig!

Har kört på med crossfitten på mornarna, slutade dock efter halva förra veckan då jag började känna av förkylningen, för att inte pressa mig för hårt. Å formen är, trots snoret, om jag får säga det själv, riktigt vass!

Inlägget är postat i Träningen och har inga kommentarer än »

Wednesday

den 16 Sep

kl 21:08

0 Kommentarer

5000baht fattigare och 5 stygn rikare

Fattas bara det då!

Forsätter min sedvanliga traditionen att strax innan turneringar och matcher skada mig. Under gårdagens sista rond av MMA sparring lyckas jag bli strax över höger öga, förmodligen skallade jag ihop med nått hårt på väg ner i en av nertagningarna jag gjorde.

Så fick dra till sjukhuset och doktorn petade in 5 stygn, hade nog räckt med 4 men jag bad om ett extra.

Så inge mer sparring eller grappling på nån vecka. Och detta 4 dagar före den stora Thailand BJJ & Grappling Open i Bangkok, tråkigt som fan! En turnering jag sett fram emot som fan att köra då jag missade den förra året pga det söndersparkat ledband i knät men dels också för att killen jag ska gå MMA match emot också ska köra den och vi är i samma division samt viktklass.

Å nu vettefan om det blir av! Skulle teoretiskt sett kunna dra ut stygnen på söndag morgon och köra grapplingen ändå, men frågan är om det är värt att riskera att slå upp cuttet och sabba de två sista veckornas träning inför matchen….nä, det är väll inte det!?

SKIT!

Inlägget är postat i Matcherna, Skador, Träningen och har inga kommentarer än »

Wednesday

den 16 Sep

kl 20:54

0 Kommentarer

Måndagens crossfit test

Ok, har inte kunnat uppdatera då internet varit nere i två dagar där jag bor. Så varit lite lat, men var tvungen att ta datorn till campet idag pga lite jobb, så passar på att kladda ner lite.

Har någerlunda förbättrat de 5 första övningarna, men de nästkommande 4 har jag legat jämt på och gått ner på några i sista, förmodligen för att jag tar i så jävligt på de första!? >_< Samma övningar som vanligt på testet, varje övning i 1 minut med 30 sekunders vila mellan övningarna. Förutom tabata squaten som är 8 set och varje set är 20 sekunder med 10 sekunders vila emellan och sen räknas de högsta och de lägsta antal reps. Föregående 2 veckornas resultat inom parenteserna.

 • Switch Kicks – 171st (165) – (142)
 • Jacks to Ankels – 46st (47) – (56)
 • Butt Drops – 19st (19) – (17)
 • Tuck Jumps – 68st (51) – (42)
 • Burpees – 29st (21) – (15)
 • Powe Push-ups – 31st (32) – (29)
 • Kneetucks from plank – 30st (32) – (35)
 • High to Low plank – 33st (30) – (25)
 • Tabata Squats – 17st/12st (19/14) – (17/12)
 • The Plank – 1:30min (0:58) – (1:53)
Inlägget är postat i Träningen och har inga kommentarer än »

Monday

den 7 Sep

kl 21:01

2 Kommentarer

Dagens träning, crossfit vecko-test, grappling och MMA

Började med att skippa i mig 2 koppar kaffe, några matskedar havregryn, lite obehandlade osaltade jordnötter och ett ägg. Sen iväg till morgonens crossfit pass, och måndag betyder vecko test. Orkar inte gå igenom utförandet av alla övningar igen, kika 2 inlägg ner så har ni dem.

Så, denna vecka såg varvet ut så här, förra veckans rep antal är inom parantes…å som förra gången, varje övning 1 minut och 30 sekunder vila innan nästa.

 • Switch Kicks – 165st (142)
 • Jacks to Ankels – 47st (56)
  Jag misstänker att jag räknade fel, eller bara lyckades peta ner fel antal, förra veckan, för idag spurtade jag på och gjorde nästan 10 mindre
 • Butt Drops – 19st (17)
 • Tuck Jumps – 51st (42)
 • Burpees – 21st (15)
 • Powe Push-ups – 32st (29)
 • Kneetucks from plank – 32st (35)
 • High to Low plank – 30st (25)
 • Tabata Squats – 19/14 (17/12)
 • The Plank – 0:58min (1:53)
  Benen krampade så det blev inte mer än en minut denna gång

En synlig förbättring sen föra veckan iaf, men var helt färdig efter varvet och rusade hem, kastade i mig lite mer mat och tog en 35minuter tupplur innan grapplingen.

Uppvärmning som vanligt fast halva delen av den traditionella uppvärmingen är utbyt mot 25 armbar, 25 trianglar och 25 svep på varje sida. Teknikerna varieras från dag till dag, detta för att klämma in lite mer teknik drillning inför den uppkommande Bangkok Turneringen, mer om den senar.

Sen teknik. Att röra sig från side, till north south, till andra sidan side sen till mount och tillbaka till side osv, med betoning på att behålla underhooken. Sen ett sätt att ta rygg från north south samt avslut därifrån. Ingen kondition idag, och som enb del av turnerings förberedelserna för att få in mer rullning. Hade dock inga större protester att komma med efter morgonens crossfit. Avslutade iaf med 5st 5minuters ronder grappling.

På eftermiddags MMA passet blev det 3 ronder skuggning, 3 ronder sparring, 3 ronder säck och 3 ronder pads, alla 5minuters ronder. Sen drillade vi lite boxning för mma, blocka kontra etc.

Bra träningsdag, armbågen krånglar lite, men båda sparrades och grapplades idag utan större problem. Har dock fortfarande problem att sparka med högern pga foten.

Inlägget är postat i Dagens pass, Träningen och har 2 kommentarer »