random pictures text image random mma thailand photo random mma thailand photo random mma thailand photo

Samtliga inlägg i kategorin Skador

Thursday

den 3 Jun

kl 22:23

2 Kommentarer

Ok, då börjar vi lalla runt lite sakta men säkert! :)

3 dagar denna vecka har jag varit nere på eftermidagarna och skuggat lite, kört några ronder på padsen och banat lite på säckarna. Känns OK, revbenet har inte gett mig några problem förutom att det kan vara lite ömta dagen efteråt.

Knät däremot, som jag skadade i Ryssland förra året, har sen dess haft svårt att jogga längre sträckor, har börjat jiddra lite med mig igen. Förmodligen för att jag inte studsa runt på dem så mycket de senaste månaden kanske!? :)

Iaf, detta kommer bli en lång väg tillbaka, men just nu har jag faktiskt inte bråttom. Jag gör det jag kan i det tempo som känns bra!

Klämmer fortfarande in gym och promenader här och där!

Inlägget är postat i Allmänt, Skador, Träningen och har 2 kommentarer »

Wednesday

den 24 Mar

kl 14:11

2 Kommentarer

Det går segt nu!

Över en månad sen jag pajja revbenet. Situps rörelse samt saker som trycker på och vrider torson gör fortfarande ont, så fortfarande ingen träning förutom handikappanpassat gymmande och promenader på morgonen. Hade börjat jogga men i sedvanlig anda så lyckades jag dra upp en gammal skada när jag värmde up(!?), när jag skulle göra knäböj…hade 30kg(!?) på stången, fan, jag fiser upp 30kg!? …samma knä som jag haft lite ont i då och då sen Ryssland matchen, så, nu slipper jag jogga iaf!

Dags att byta “karriär”? Några förslag? ;)

Inlägget är postat i Allmänt, Skador och har 2 kommentarer »

Wednesday

den 3 Mar

kl 23:32

0 Kommentarer

Revbenet, 2 veckor senare!

Å jag kan fortfarande inte sova på mage….än mindre grapplas!

Har en liten utbuktning på revbenet, som endast syns i vissa vinklar och måste klämmas på om man ska upptäcka den…hade känts bättre om revbenen stog åt alla håll faktiskt…det syns juh fan inte?!

…känns som det är en liten skitsak som sätter stopp i hela maskineriet, vilket det kanske är också!?

Jaja, samma gamla visa…Nevertap Asia turneringen blir nog inte av att deltaga i…iaf inte om jag vill hinna läka ihop och kunna träna inför till ESPN matchen.

Inlägget är postat i Skador och har inga kommentarer än »

Friday

den 19 Feb

kl 10:18

12 Kommentarer

Vad gör jag för fel!? Vänta, jag tror jag vet…

Jag höjer inte ögonbrynet om jag skadar mig när jag ligger i matchträning, mer å hårdare träning, tempot vrids upp på passen, mer kondition, mindre mat…bla, bla, bla. Inte heller när jag skadar mig under matcher…

Men dessa 3 veckors träning efter att jag kom tillbaka från “semestern” är fan löjliga. Första veckan, sträckt rygg under Yogan. Andra väckan, sträcker baksida lår under inte så speciellt hård nedtagnings sparring. Tredje veckan, revbenet…

Å då kommer jag ändå från 6 veckors vila…

Ska fan börja samla frimärken istället…..eller kanske låta en skada läka ordentligt innan jag börjar träna igen…GAAAH! Frustrerande, å hittar fan ingen lämplig person att skylla allt på!? ;)

Inlägget är postat i Allmänt, Skador och har 12 kommentarer »

Friday

den 19 Feb

kl 09:58

1 Kommentar

*plopp* sa det i revbenet…2ggr!

Ok, skrev inget om det här i måndags…kändes bara som gnäll. Men under rullningen så kände jag hur det knäppte till i bröstkorgen. Vart ihoptryckt i en lite oskön sittande ställning med den andra killen hängande i nacken när det hände.

Inge mer med det, gjorde lite ont så slutade tränade och isade istället. Störde mig lite den natten men hade inte direkt ont när jag vaknade, mer som en liten obehagskänsla där ett av revbenen fäster i bröstbenet, en av de nedre vänstra.

Tänkte att det är ingen ide att sparras/grapplas eller köra annat tungt på några dagar. Testade att köra pads, samt hålla pads, inga problem alls, kände ingenting. Sen har Ray opererat sin näsa, så jag hade träningen denna vecka.

Så, igår morse….

Skulle visa ett basic armbar från guard, och när jag höftade till för att få vinkel (tänk er liggandes på rygg och vrida kroppen i en situp/sidecruch rörelse) sa det *plopp* igen på samma ställe. Denna gången följt av intensiv smärta, kunde inte resa mig upp från ryggliggande på mattan utan hjälp av 2 andra personer. Å detta inför hela morgonklassen som satt å tittade på….jävla fräsigt…

Drog iaf till sjukhuset och gjorde en röntgen. Inget benbrott, så det lämnar kvar muskel, ledband eller brosk skada. Efter en del googlande och självdiagnostiserande så tror jag att det kan vara brosk skada. I de brosk som fäster revbenet till bröstbenet. Doktorn skicka hem mig utan att ens peta mig i bröstet, sa att jag skulle komma tillbaka om några dagar då vissa revbensfraktur kan ta några dagar innan dem syn på röntgen!?

Summan av kardemumman, kan inte göra ett skit just nu, ta mig upp å ner i sängen är ett mindre projekt. Förutom en konstant obehagskänsla samt tryck över de påverkade revbenen så hugger det till så pass av smärta ibland att jag tappar andan. Speciellt om jag oavsiktligt gör nått som påminner av en situp rörelse. Hosta, skratta, skita och andas djupt gör ont bara det, vi ska inte tala om att nysa…å i skrivandes stund har jag hicka, vilket är jävligt irriterande men måste jag säga, rätt komiskt! :)

Känns inte rätt med en muskel lr ledbandsskada då smärtan är så skarp….men vad vet jag, å hade föredragit en fraktur i revbenet då det tydligen läker snabbare än brosk skador!

Inlägget är postat i Allmänt, Skador och har 1 kommentar »

Monday

den 15 Feb

kl 20:28

13 Kommentarer

Måndags träningen & “nya” dieten

diet-food-overviewIdag började jag med dieten, har iof ätigt bra sen jag kom tillbaka men idag började jag väga matenoch räkna kalorierna. Storköp av kyckling, ris och broccoli, sen lagar vi det så det finns för 3 dagar framåt. Så när det är matdags är det bara att väga upp och skotta in.

diet-calories-procentageFrukost blir havregrynsgröt och 2st ägg, sen är det 3 nästa målen likadana, ca 120kg kycklingfilé, 100g brunt ris, 100gram broccoli, samt 10g osaltade/obehandlade jordnötter. Sista målet består av samma sak minus riset. Detta blir ca 2000kcal per dag med en energiprocents fördelning på ungefärliga 38% protein, 37% fett och 25% kolhydrater. Inspirerat av 40/20/40 energiprocent splitten som ska sägas tvinga kroppen att använda fett som den primära energikällan istället för kolhydrater.

Ska köra så här ett tag och känna efter hur det känns och vad för resultat jag får och justera efter behov.

Ok, till träningen, skinksträngen….lr hamstringen, eller stjärtmusklen, den stora! ….baksida lår, eller vad man nu ska kalla det, är fortfarande rätt stelt och jag test joggade i morse men det kändes inge bra alls så det blev en 40 minuters rask promenad istället.

Sen har Ray nyss opererat näsan, han har brutit den ett flertal ggr och efter senaste gången hade han ett 6% luftflöde i ena näsborren. Så det bröt näsan på han igen och plockade ut en satans massa brosk och benbitar. Iaf, summan av kardemumman, han kan inte hålla i träningen på nån vecka lr så. Så nu håller jag i träningen igen.

Morgongrapplingen visade jag några guardpasses sen körde vi kondition å 4st 5 minuters rullning efter det. Rullade inte då jag inte vill stressa rumpan min. Hoppade hopprep istället och stretchade ordentligt efteråt.

På eftermiddags passet körde jag iaf lite, blev 3st 5minuters ronder på padsen, endast boxning dock. Sen under sparringen körde jag lite lätt stående med en svensk elitbrottare som tittade in, ingen direkt sparring, drillade lite stående kombos med han istället. Sen blev det 4 ronder ground ‘n pound och avslutade med 3 ronder grappling.

Inlägget är postat i Skador, Träningen och har 13 kommentarer »

Wednesday

den 10 Feb

kl 10:10

0 Kommentarer

*plopp* sa det i stjärten!

Under måndagens nertagningsparring mot en 120kg’s tysk, sen hade jag svårt att gå. En fin liten sträckning i hamstringen.

Isade direkt, å sen löpande med 2 timmars mellanrum till läggdags och de första jag gjorde på morgonen var att dra iväg till en sport massage terapeut. Hon torterade mig i en timme å sen forsatte jag med isande hela dagen.

Så, idag känns det bättre, ganska mycket bättre en dagen efter, så förhoppningsvis blir det bara några dagars vila samt några dagar lungtkörande sen kan jag tuta på som vanligt…

Inlägget är postat i Skador, Träningen och har inga kommentarer än »

Wednesday

den 21 Oct

kl 14:47

2 Kommentarer

Tack för alla kommentarer! …och så har jag äntligen “MRI’at” axeln

Vill bara tacka för alla kommentarer och stöd, det uppskattas! :)

Ok, axeln har varit ett problem sen jag skadade den i en grappling turnering för 1.5 år sen. Å i princip efter varje match jag haft efter det har jag varit borta från träningen i en månad eller två just pga axeln.

Fick även känningar efter matchen i Taiwan, dock gick det över bra mycket snabbare den här gången. Kan träna med den utan problem nu. Dock kände jag denna gång att det kanske är dags att kolla upp vad fan som är fel.

Så drog till sjukhuset och gjorde en MRI röntgen, en kalcium depå…eller avlagring eller vad man nu kallar det, dock för liten för att åtgärda, samt ärrvävnad och lite skadad vävnad på en av rotationsmusklerna hittades…så, förmodligen slet jag delvis av den för 1.5 år sen.

Dock sa doktorn att det såg ut att ha läkt bra och att det ska till kraftigt våld för att den ska slitas upp/av igen…så det var juh bra iaf.

Inlägget är postat i Allmänt, Skador och har 2 kommentarer »

Wednesday

den 16 Sep

kl 21:08

0 Kommentarer

5000baht fattigare och 5 stygn rikare

Fattas bara det då!

Forsätter min sedvanliga traditionen att strax innan turneringar och matcher skada mig. Under gårdagens sista rond av MMA sparring lyckas jag bli strax över höger öga, förmodligen skallade jag ihop med nått hårt på väg ner i en av nertagningarna jag gjorde.

Så fick dra till sjukhuset och doktorn petade in 5 stygn, hade nog räckt med 4 men jag bad om ett extra.

Så inge mer sparring eller grappling på nån vecka. Och detta 4 dagar före den stora Thailand BJJ & Grappling Open i Bangkok, tråkigt som fan! En turnering jag sett fram emot som fan att köra då jag missade den förra året pga det söndersparkat ledband i knät men dels också för att killen jag ska gå MMA match emot också ska köra den och vi är i samma division samt viktklass.

Å nu vettefan om det blir av! Skulle teoretiskt sett kunna dra ut stygnen på söndag morgon och köra grapplingen ändå, men frågan är om det är värt att riskera att slå upp cuttet och sabba de två sista veckornas träning inför matchen….nä, det är väll inte det!?

SKIT!

Inlägget är postat i Matcherna, Skador, Träningen och har inga kommentarer än »

Thursday

den 30 Jul

kl 13:34

4 Kommentarer

Lyft på fötterna när du går för fan!

fucking-shit-toeSå, för att inte bryta traditionen av skador när jag ska gå match/turnering eller när jag precis börjat komma i form igen så bestämde jag mig för att fixa det! Dock är denna inte så allvarlig och kommer nog bara hindra mig träna idag alternativt imorgon med.

Så, i morse efter muaythai passet så hasar jag iväg från ringen till MMA delen för att stretcha, med en sexig släpande gång iförd mina flippflops och tog väll en kurva lite för skarpt och dunkade lilltån i betongkanten som går längs “stigen”. Å som synes på bilden resulterade det i en tånagel mindre!

Så, ingen mer träning idag, ska ner imorgon och testköra den och se hur mycket jag kan studsa runt på den. Ska test löpa också, dock tror jag det kommer bli för mycket tryck på den, vi får se.

Men vem fan behöver en tånagel!? …och läxan lärd, lyft på fötterna när du går och klipp tånaglarna för fan! ;)

Inlägget är postat i Allmänt, Skador och har 4 kommentarer »
  • Du är på sida 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »