random pictures text image random mma thailand photo random mma thailand photo random mma thailand photo

Samtliga inlägg i kategorin Matcherna

Wednesday

den 10 Feb

kl 07:22

0 Kommentarer

ESPN filmar och interjuvar inför Martial Combat

espn-filmingHäromdagen var ESPN här och filmade under träningen. Dem passade även på att intervjua oss som ska delta i Martial Combat. Å från campet är det nu följande som har matcher, jag, huvudinstruktören för MMAa’n Ray Elbe, fd sambon Wiktor Svensson och campets crossover MMA/BJJ thai, Ngoo Ditty.

Inlägget är postat i Campet, Matcherna och har inga kommentarer än »

Friday

den 5 Feb

kl 20:15

18 Kommentarer

Lite hjälp tack, fighternamn sökes!

Ok, med anledning av matchen i Martial Combat och den profilering samt “marknadsföring” de kommer göra av deltagarna i media så vill dem att alla har ett smeknamn…jag har inget! Utan jag sa till dem att jag återkommer med ett!

Å jag är av den tron att ett sådant förtjänar man och blir tilldelad, man tar det inte, eller hittar på ett själv!

SÅ LITE HJÄLP NU TACK! …jag behöver ett fighter namn!? Några förslag?

Själv funderar jag på “Karamell Kungen”! :)

Inlägget är postat i Allmänt, Matcherna och har 18 kommentarer »

Friday

den 5 Feb

kl 20:07

0 Kommentarer

Match i Martial Combat som kommer sändas av ESPN Star Sport

martial-combat-espn-star-sportInget kontrakt är skrivet än, men bortsett från det så är det så gott som klart, så länge jag håller mig skadefri.

Match i Martial Combat den 16:e juni, ett nystad organisation som ska hålla 12 event med över 60 matcher de nästkommande 3 åren. Matchar i -72kg och ska möta nån kines, väntar på mer info om honom. Alla dessa event kommer att sändas av ESPN Star Sport över hela sydostasien, det är coolt!

Å en sak som är riktigt skönt är att jag nu har 4 hela månader på mig att förbereda mig och komma i form, jämfört med mina vanliga 4-5 veckor jag brukar få. Jag kan lova att jag kommer vara i ruskig form och kunna blåsa på fullt ös i 15 minuter!

Sen till

Inlägget är postat i Matcherna och har inga kommentarer än »

Thursday

den 3 Dec

kl 22:25

0 Kommentarer

Förbannade helvetes jävla skit + diverse blandade könsord!

Ok, ryssland matchen sög, alla förluster suger…å som alla mina förluster känns de extra hårt bara för att jag VET att jag presterar under min förmåga.

Dock har jag inte grämt mig över Ryssland matchen av den enkla anledning att den aldrig skulle hamna på mitt proffisionella record …av den enkla anledningen att pga 30 sekunders regeln var det inte “riktigt” MMA. Det var iaf vad som var sagt. Det var också den avgörande anledningen till att jag tog matchen, som jag visste skulle vara tuff! Jag såg det bara som gratis match erfarenhet, en cool resa till Ryssland samt en liten slant i fickan…

Men, som vanligt med min otur när det kommer till allt sånt här….hela evented skickades in till Sherdog och vart registrerat….så numera är jag 3-3, istället för 3-2 som iaf låter lite bättre….

FAN!

Men, men, snart jul iaf! ;)

Inlägget är postat i Matcherna och har inga kommentarer än »

Sunday

den 8 Nov

kl 21:03

9 Kommentarer

Katastrofal insatts!

Jaha, det gick ju inte så bra det! Å att jag vaknade upp dunder förkyld med helt igensnorad näsa och halsont gjorde ju knappast saken bättre. Huffde och pufffade redan under uppvärmningen å kännde mig riktigt kraftlös. Kom aldrig igång stående, fick däremot 4 nertagningar dock inget jag lyckades göra nånting av pga 30 sekunders regeln. Villket var jävligt frustrerande, då jag passerade och hamnade i sidemound två gånger, halfguard en gång och va i mount en gång, när de ställde oss upp.

Sen ungefär halva in i andra ronden sätter han mig på arselet med ett slag, mer att jag ramlar omkull och tappar balansen än att jag är skakad av slaget. Men domaren tyckte detta var tillräckligt för att stoppa matchen, och det utan att hans ens ger han chansen att följa upp eller mig chansen att ta mig därifrån. På tok för tidigt stopp om ni frågar mig! ;)

Sen var jag även felinformerad från början, han jag mötte var inte alls den dem sa han var. Killen jag mötte gick förra året mot Chad, en träningskamrat från Tiger som var med på teamet då, och knockade ut honom i första ronden. Ännu roligare blir det när jag faktiskt har videon från förra året liggandes hemma, hade ju varit trevligt om dem sagt det från början, inte för att jag tror det hade ändrat nått men hade ändå varit trevligt om jag kunnat studera han lite. Å detta framkom nyss när vi satt och kollade på en DVD de gav oss från förra året!

Men, men, var inte riktigt min dag!

Inlägget är postat i Matcherna och har 9 kommentarer »

Friday

den 6 Nov

kl 15:22

5 Kommentarer

Govornes Cup 2009, invägd och klar!

hesselback-govorners-cup-2009Lamnade Phuket 14.00 tisdag, runt 16:00 onsdag var vi framme pa hotellet. Ok hotell, dock inget speciellt och utan internet mojligheter forutom en lanedator fran 70-taler, samt att maten lamnar en hel del mer att onska. Dock sa stor detta mig inte da jag har cuttat vikt samt har med mig egen mat! ;)

Vikten lag pa 81.9kg igar kvall efter 24h av vattenladdning, slutade dricka runt 18:00 igar kvall och i morse visade vagen 77.3kg, pissade en hel del den natten kan jag saga. Jagade bort de sista 5kg i bastun och vagde in pa 72.1kg, raknar med att vara tillbaka pa runt 80 nar det ar matchdags.

Har fatt redan pa lite mer om min motstandare, han har gatt en match tidigare i detta event, mot en kille som ar med pa teamet i ar igen, for 2 ar sen. Han forlorade den pa domslut. Hans bakgrund for ovrigt vet jag inte mycket om, sambo kille med bra staende och bra upperbody takedowns. Men, det “verkar” iaf som en nagorlunda jamn matchning.

Sa, imorgon nan gang efter 18:00 smaller det!

Nu kor vi! >_<

Inlägget är postat i Matcherna och har 5 kommentarer »

Tuesday

den 3 Nov

kl 08:26

4 Kommentarer

“Draka” match i Govornes Cup 2009 i Khabarovsk, Ryssland

govorners-cup-2009Matchdags igen! Denna gång i Ryssland! Åker om några timmar, matchen är på fredag. Govorner’s Cup 2009 som hålls i Khabarovsk. Ska bli riktigt roligt, kommer bli en jävligt cool resa.

Skulle ha gått match här förra året men missade den pga ledbandsskadan i knät. Är fortfarande i hyfsat form sen matchen i Taiwan, dock var jag vilandes i några dagar pga förkylning som gick ner i halsen, inget jag känner av nu dock.

3×3 minuter i -72kg, det som gör dessa Draka matcher lite speciella är en 30 sekunders regel på backen. Oavsett position och vad som händer så ställs matchen upp 30 sekunder efter att det gått ner på backen. Tyvärr går jag in blind i ringen, har inte en aning om vem jag möter, mer än att det är en ryss. Förväntar mig riktigt tufft motståndare med BRA stående!

Dock har jag blivit lovad en rättvis matchning. Inget jag räknar med dock för temat för galan är “Russia vs. The World” så självklart vill arrangörerna se Ryssarna vinna. Från tidigare år vet jag att 30 sekunders regeln har en tendens att bli en 20 sekunders regel om det är en ryss som är illa ute. Samt att reglerna kan ändras lite under matchens gång. Inga armbågar, knä mot huvudet, soccerkicks eller stomps på backen…men det har inte hållts så blodigt på det i tidigare galor.

Vet inte hur det kommer se ut med internet där men ska försöka uppdatera kontinuerligt.

Detta ska blir riktigt roligt, dock ser jag inte fram emot de minus 25-30 grader….jag som tvungen att ta på mig tjocktröja om det går under 20 plus grader! ;)

Så, då kör vi….igen! >_<

Inlägget är postat i Matcherna och har 4 kommentarer »

Friday

den 16 Oct

kl 18:22

10 Kommentarer

TMC-01, förlusten var en seger!

tmc-01-andreas-hesselbackOk, så, ska försöka dra hela efterspelet i korta drag här.

Summan av kardemumman är iaf att jag förlorade inte! En blunder i avläsningen av poängkorten gjorde att fel namn utropades till segrare. Så frågan “hur fan kunde dem ge han domslutet?” har fått sitt svart…

DET GJORDE DEM INTE! ^^

Men, iaf, efter matchen och domslutet lämnade Tiger Muay Thai in en skriftlig och begäran om att få domslutet kollat en gång till och sedan omvänt till en NC (No Contest), dvs varken vinst eller förlust för någon. Grundat huvudsakligen på två orsaker, de oerhört överdrivna användandet av vaselin för att få Demitris cut att sluta blöda när han kommer in i rond 2. Det går att se tydligt om man pausar videon, en vaselin klump som nästan fyller en liten näve ligger som en mössa på hans skalle. Sen den situation lite längre in i 2:a ronden där 4st verbala varningar utdelas till Demitri för slag riktat mot bakhuvudet, utan att en minuspoäng utdelades. Vilket ska göras efter andra varningen!

Baserat på detta skickade vi iaf in en överklagan. En tillfällig kommitté sattes ihop och alla inblandade domare och poängdomare pratades med. Och under dessa samtal framkom att domslutet var 2-1 i min favör, men att nån gång från de att korten gavs ut till det att namnet skulle ropas ut blev det alltså ett misstag och Demitri ropades ut som vinnare.

Detta är saxat från TMC’s hemsida;

TCM – 1 After-Tournament Announcement

First, we would like to thank you for all your support. With your passionate support and participation, we were able to successfully host TCM fighting tournament, which proves that “Mingwu” fighting tournament is truly the anticipated event that can last through all sorts of trails. Here are some announcements for the tournament.

1. the tournament result: First Round: X林泰佑 1R TKO 林建佑O Second Round: O王毓霖 2R TKO 鄭文翔X Third Round: XDemitri Telfair 3R – Ruled 1-2 Andreas HesselbäckO (please see the following explanation) Fourth Round: X洪繼東 1R TKO Julio MasarcoO Fifth Round XGeal Dur 1R 裸絞 Wictor SvenssonO

2. Result Correction: In the third round, the score keeper messed up with the scores. The correct result is that Anderas won the match with Demitri, and the score is 1:2.

3. As for the score mistake, 熊秉誠, on behalf of the hosting organization, would like to apologize for all the confusions this mistake may cause for tournament players, trainers, dojos, and other who are truly passionate about this tournament. We sincerely hope that you can also provide your encouragements to all three judges, so that they are motivated to continue their works. Martial art tournaments are relevantly young in Taiwan, and we need to start cultivating professionals in this field. Your supports are very important and will definitely motivate these professionals to keep on improving themselves. Additionally, we welcome and respect all comments and voices especially for mistakes we unintentionally made.

However, we would really appreciate it if you communicate with us first before acting on your own will to attack all participating players and their dojos with improper languages. Mr. 施宗瑩 is a professional martial art consultant that we especially invited for this tournament, and please be advised to avoid all unnecessary personal attacks on him and treat him with some respect he deserves.

Sen vill jag bara tillägga att det självklart känns bra att det framkom att det var ett misstag och att jag egentligen vann. Dock finns det en del av mig som faktiskt hade föredragit en “NC” med en obligatorisk re-match för att klargöra det hela. För detta är en vinst som, trots att det framkommit grundar sig på ett misstag, alltid kommer kunna ifrågasättas.

Jag är glad iaf! :)

Inlägget är postat i Matcherna och har 10 kommentarer »

Monday

den 12 Oct

kl 14:54

6 Kommentarer

TMC-01 matchen på video och efterspelet

Ok, så här är videon på matchen. Uppladdat av Demitri, men det är från de material som filmades officielt på eventet.

Rond 1

Rond 2 & 3

Eftertankar

Jag tycker fortfarande att jag vann. Dock är jag absolut inte nöjd med insats. Var allt för passiv med ground ‘n poundet när jag var på top, vilket jag var större delen av matchen. Detta går dock direkt hand i hand med förkylningen som blev som värst dagarna innan matchen. Låg säkert på 50-60 procent av konditionen och explosiviteten. Så trots att jag tränat riktigt hårt inför denna och att min kondition “var” bra så kunde jag ändå inte prestera upp till min förmåga, vilket kändes frustrerande som fan! Jag körde i princip på reservtanken från rond 2!

Sen har vi en situation i rond 2 där Demitri får 4st verbala varningar av domaren för slag mot bakhuvudet. Reglerna säger klart och tydligt att ett minuspoäng ska tilldelas efter andra varningen, vilket aldrig skedde. Hade detta hänt och räknas in så är det ingen diskussion om vem som skulle fått vinsten.

Inlägget är postat i Allmänt, Matcherna och har 6 kommentarer »

Saturday

den 10 Oct

kl 02:01

7 Kommentarer

Gaaah, rånad!

Förlust…igen….

Dock hade detta varit en vinst om det varit på neutral mark! Men jag vissta redan att om det gick tiden ut och jag la beslutet i händerna på dommarna skulle Demitri, “hemma stads hjälten” ta hem beslutet oavsett om det var diskutabelt!

…och i detta fall var det det, känner ärligt talat som om blev rånad på beslutet!

Video kommer under söndagen få se vad ni tycker!

Jag vann stygnräkningen med! Jag fick 4, Demitri fick 6! Dock har jag en fläskläpp stor som småland! Men han hade en golfbollstor svullnad i pannan så det räknas inte heller! ^^

Mer om detta på söndag när videon kommer!

Inlägget är postat i Matcherna och har 7 kommentarer »
  • Du är på sida 1 av 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »